10 Mart 2015 Salı

Altın Değerinde Çocuklar:24K

NOT: Yeniden düzenlenmiş haliyle yazıyı tekrar yayımlıyoruz. Çünkü yeni üyelerimiz geldi :D
Merhaba :D
My Blue Production gururla ilk yazısını sunar :D
Öncelikle başlığı niye böyle diyenler için kısa bir açıklama 24K 24 karat altın demek oluyor :D İnternette aratırsanız çocuklarımdan çok altın kaplı gangster kolyeleri falan görebilirsiniz :D


Grup şuan 7 kişiden oluşuyor.Ama geçmişi daha karışık.İlk olarak alt grup olan 4K ile çıkış yaptılar 2010 yılında.Ve 4K de olan 4 üyenin 3 tanesi şarkıların bestesini kendi çalmıştı :) 4K üyeleri Kisu,Cory,Sungoh ve eski üye SeokJune'dan oluşuyor.


4K-Rocking Girl

Benim favorim 4K-Bye Bye (Aslında bu şarkıya tam olarak bir 4K şarkısı denemez çünkü vokal olarak tek Cory şarkı söylüyor.)


4K-Moonlight Sonata

Hepsini dinleyemem diyenler için Rocking Girl şarkısını öneriyorum :) Böylece tüm üyelerin sesini dinleyebilirsiniz.
Şimdi...Eski üyelerimizden başlayalım.


SeokJune

Gruptan ilk ayrılan üyemiz SeokJune.24K olarak yapılan çıkış sonrası debut ve comeback şarkılarında olan SeokJune "Secret Love" performanslarından sonra sağlık sorunu sebebiyle gruptan ayrılmak zorunda kalmış.Daha çok bilgi öğrenmeye çalıştım fakat ne şirket ne de üyeler bu konu hakkında fazlasını söylemiyor.Kendisinin ne yaptığını da şuan bildiğimi söyleyemem ama her hangi bir gruba girip tekrar çıkış yapma niyeti yok gibi.Bulunduğu videolar;


24K-Hurry Up (Aynı zamanda grubun tüm üyelerinin çıkış yaptığı,debut şarkıları)

24K-Secret Love (Bir fan projesi olduğunu okumuştum.Şarkıyı çok seviyorum ama klibi izlerken fenalık geçiriyorum kıskançlıktan,olmuyor :D)

Byungho


İkinci ve en olaylı ayrılan üyemiz Byungho.Normalde küçük grupların skandallarını duymaz yada görmezsiniz ama Byungho'nun olayı bütün haber sitelerinde yayıldı ve haranı olmayan insanları bile şok etti.Kendisinden bahsetmem gerekirse Byungho 1990 doğumlu,grubun eski rapçisi."U R So Cute" performanslarından sonraki bir kaç ay daha fanmeetinglere katıldıktan sonra sağlık sorunu yüzünden bu tarz etkinliklere ara vermek zorunda kaldı.Şirket uzunca bir süre sağlık sorunun ciddiyetini fanlara açıklamadı.Bende bir chatte Cory'e sorarak öğrendim ve şirkete anlatınca açıklama yapıldı.Byungho normalde yüzücü ama sırtında,daha doğrusu omur iliğinde ciddi bir sorun meydana gelmiş.Öncelikle fizik tedaviye yollanmış ama ilerleme kaydedilemeyince ameliyat olmak zorunda kalmış.Başlarda şirket Byungho'nun iyileştikten sonra döneceğini fanlara söylüyordu.Şirketle ve üyelerle arası iyi olan ben daha detaylı bilgi öğrenme fırsatı buldum.Byungho'nun bu sorunundan sonra şirket ona dans kısımlarını azaltmayı,tamamen iyileşene kadar sahneye çıkarmamayı teklif etmiş ama Byungho buna pek yanaşmamış ki şirket Byungho'nun yerine geçebilecek bir trainee bile yetiştirmeye başladı geçen sene.Daha sonra Byungho'nun bu sağlık sorunu sebebiyle gruptan ayrılmak istediği açıklanınca çok üzüldüğümü hatırlıyorum ama yaklaşık 3 yada 4 ay evel Byungho hakkında çıkan bir haber onun neden ayrıldığını açıklamış oldu.
Bir fanın,yada listesinde olan bir kişinin Byungho'nun Facebook'una çocuğuyla,evet yanlış okumadınız çocuğuyla yüklediği bir fotoğraf şirkete yollanınca Byungho'nun şirketle irtibatı tamamen kesildi.Şirketin anlattığına göre Byungho'nun çocuğu 24K çıkış yaptıktan 2 ay sonra doğmuş yani şimdi 3 yaşında bir evladı var,ve Byungho kız arkadaşıyla çıkışlarından hemen önce evlenmiş.Zaten askerliğini de çıkış yapmadan evel halletmiş olan üyemiz tüm 24K üyelerini ve fanlarını çok büyük hayal kırıklığına uğrattı.Şirket evli olduğunu bilsek asla çıkış yapmasına izin vermezdik diyor.Gruptan ayrıldıktan sonra Twitterını kapamış olan Byungho şirketten bir görevli yada üyeler ulaşamasın diye onları engellemiş ve telefonlarına da cevap dahi vermemiş.Bu haberden sonra şirket Byungho'ya ulaşıp olayın aslını ve sebeplerini öğrenecekti ama başarılı olmuş gibi gözükmüyorlar.24K Turkey adminleri olarak bu haberi nasıl çevirip paylaşsak bilemedik.Bu da bu haberi ilk defa topluluğa yazışımdır.Merak ettiğim asıl konu acaba çocuğu kız mı erkek mi,adı ne ve kime benziyor :D Kendisine eşi ve çocuğuyla mutluluklar diliyorum ve tesüf ederiz biz Byungho'nun tarzına çok hayrandık,evli bir adama sarkmış olmak hoş birşey değil tabi ki :D


Kim Daeil





Grubumuzun bana göre en artist üyesine geldi sıra.Daeil,takma adıyla Bigone 10 Mayıs 1992 doğumlu.Grubun rapçisi ve ana dansçısı.Kendine bazı videolarda "Dance Machine" diyerek hava attığını duyabilirsiniz :D Grup dışında da bir çok aktivitede bulunan bu dünya tatlısı oğlan çocuğu under ground rapçileriyle de çalışıyor :D 

Wutan-Do Do Do (Erkek dansçı tabi ki Daeil :D)

Ve geçenlerde ilk rap şarkısını çıkardı Daeil,pardon Bigone :D


Bigone- Big Shootin





Choi Kisu


Vokalimiz sayın Kisu 2 Ekim 1991 doğumlu.(bende 2 ekim doğumluyum *-*)  Hakkında ne yazsam bilemiyorum.İngilizcesi kötü olmasına rağmen ben ve arkadaşımla konuşmaya çalışırdı bir zamanlar :D Sesi canlıda gerçekten çok çok iyi.Yakından dinlemedim,bana skype'ta dinlemek nasip oldu :D Bu arada kendisinin bir coverı da var çok sevdiğim..


Yu Sungoh


Sungoh vokalimiz,8 Ocak 1991 doğumlu.Grubun yüzü olarak onu söyleyebilirim sanırım ki bana göre de grubun en hoş gözüken üyesi kendisi :D ama yüzü kadar sesi de gayet iyi bunu da söylemeliyim :)


U R SO Cute Canlı Performansı

Kim Jeung Uk


Maknaemiz Jeung Uk 20 Mart 1993 doğumlu,grubumuzun dansçısı ve rapçisi.O da Daeil gibi dans etmeyi çok seviyor ve kendi solo videoları da var.Unutmadan,Daeil ve Jeonguk Dancing 9 yarışmasına katıldı.Jeung Uk elemeleri malesef geçemedi ve Daeil'de ikinci turda elendi.
Jeung Uk ve gözlükleriyle ilgili ufak bir hikaye de var.Jeung Uk gruba sonradan katıldı.Katıldığı resmileşmeden önce dansçı olarak sahneye çocuklarla çıkarken gözlük takmıyordu ve U R So Cute performanslarından Dancing 9 yarışmasına kadar gözlüklerini de hiç çıkarmadı. Comeback zamanları gelince çıkarabileceğini söyleyip insanları merak ettiriyordu.Ama Dancing 9 da Jay Park ondan gözlüklerini çıkarmasını istemiş ve o da zorunda kalmış.O zamandan beri kendisini gözlüksüz görebilirsiniz :)



Cory Hong Joohyun

Sizi sevgilimle tanıştırayım :D Tabiki gerçek sevgilim değil ama hakkında olan niyetlerimi kendisi gayet iyi bilir :D Cory,evet adı Cory, 25 Kasım 1990 doğumlu,lider ve ana vokal.Uzun bir süre Amerikada yaşamış ve ailesi hala da orada yaşıyor.Korecesi çok iyi olmadığı için konuşmaya ve chatlerde Korelilerle yazışmaya çekinir,beni gördüğünde memnun oluyor o yüzden :D Eğer ingilizce biliyorsanız Cory'in en yakın arkadaşı bile olabilirsiniz :D 

Liang Hui


Yeni sevgi kelebeğimiz,grubumuzun yeni Çinli yakışıklısı Liang Hui. Kendisi 95 doğumlu. Korece doğru dürüst bilmiyor. O yüzden videolarda yada röportajlarda çocuklar konuşurken kendisini genel olarak boş yada çaresiz bir şekilde etrafa bakındığını görebilirsiniz. İlk olarak maskeyle sahne aldı. Hey You klibinde de maskeyle oynadı ama promosyonların bitmesine yakın maskeyi bir çıkardı ki. (Maskeyi çıkarma sebebi 24K'in çektiği 5'er dakikadan oluşan bir programda arabanın arka koltuğunda maskesiz görüntülenmesi. Tabii bu "zaten maskeyi çıkarattıracaktık,heyecan ve reklam olsun" denerek de yapılmış olabilir.) Şuan Cory'den daha çok hayranı olduğunu söyleyebiliriz. Fanlar kendisine Cory'den ötürü "cheeseball" demeyi tercih ediyor. Aklınızda bulunsun ^^


Kim Jinhong


Dünya tatlısı bu oğlan çocuğunu Double A (AA) grubundan transfer ettik efenim. Jinhong bey grubumuzun yakışıklılık ortalamasını arttırıp yaş ortalamasını düşürdü çünkü kendisi 98li.Klipte maskeyle yer alan Jinhong'un yerine sahneye maskeyle çıkan kişi sanılanın aksine kendisi değil başka bir dansçı. Maskelerin çıkarıldığı performansa kadar müzik şovlarına yaşının daha bile küçük olduğunu tahmin ettiğimiz,biraz daha kısa boylu maskesi ve gözlerini kapatan saçlarını yüzünden yüzünü asla göremediğimiz bir dansçı.O dansçı fanlardan zamanın fazlasıyla hediye ve mektupta almıştı :D Şimdi aynı ilgiyi hayranlar Jinhong'a aktarmış şekilde devam ediyorlar. Güzel transfer ama kabul edin.



U R SO Cute klibi

Grup hakkında birşeyler söylemem gerekirse,hepsi cana çok yakın insanlar.Çok sevimliler,hayranlarına gerçekten çok değer veriyorlar,çok düşkünler.Bu işi para için değil müzik yapmayı sevdikleri için yapıyorlar.Sanıyorum ki CEO nun arkası sağlam baya destek oluyor çocuklara :D Kazandıkları birazcık parayı bile bağışlıyorlar,en azından 4K albümlerinden gelen parayı bağışladıklarını biliyorum.Uluslar arası tanınmaktan çok mutlular.Özellikle Türk fanları olması onları çok mutlu ediyor.Yeni albümlerinin herşeylerini kendilerini hazırlıyor.Bu arada U R So Cute şarkısı Cory'e,koreograsi ise Daeil'e ait.

U R So Cute Dans versiyonu



Hey You 

Hey You grubun yaklaşık 1.5 senelik yokluğu sonucu ortaya çıktı. Single olarak basılan ve müzik marketlerde ve sitelerde satılan albümün prodüktörölüğünü,müziğini,düzenlemesini,sözlerini kısaca herşeyini Cory halletti. Koreografide Daeil'e ait. Bu şekilde grup çoğu kimsenin bilmediği "Korean's First" lakabını aldı. (Tamamen herşeyiyle bir grubun kendisinin uğraştığı,yardım almadan bütün düzenlemenin halledildiği ilk şarkı ve bunu başaran ilk grup)




Super Fly

Bu klipte biraz olaylı çıktı. Teaserdan görüntüleri sanki bir olay varmış gibi basına sızdıran şirket biraz ters bir tepki topladı. Yayınlanan videolarda bir barda Koreli bir gencin ki bu kişinin ünlü olduğu söyleniyordu,yabancı biriyle olan kavgasının videosu çıktı ve herkes bu kişinin Daeil olduğunu anladı. Bir kısım kitle "24K in işi bitti" derken bir kısımda "zaten çok tanınmıyolardı umarım isimleri bu şekilde duyulduktan sonra iyiye çevirip bunu değerlendirirler" dedi ve öyle oldu.Teaser çekimleri olduğu ortaya çıkan görüntülerden kısa süre sonra klip 1 Ekimde yayınlandı ve 24K'in en çok sevilen ve dikkat çeken şarkılarından oldu. Bu sayede bar kavgası videosuda kafalardan silinmiş oldu.
Fakat Hey You'dan beri sabit olarak Sungoh'nun BTS grubundan V'ye benzemeye çalıştığı dedikodusu ortalarda ciddi anlamda dolaştı. Gerçekten de bazı fotoğraflarda benzediklerini bende kabul ediyorum. Ama bu grubun daha çok ilgi çekmesine sebep oldu ve hayranların ciddi bir çoğunluğu bunu sorun olarak görmek yerine Sungoh'ya daha çok ilgi gösterdiler. Gerçi artık o dedikodularda fazlasıyla azaldı.Şuan Sungoh barış içinde huzurla yaşıyor :D 



Grubu admini olduğum 24K TURKEY  sayfasından takip edebilirsiniz ^^ Umarım kendilerini beğenir ve sevgi gösterirsiniz :)
Sayfa olarak onlarla yaptığımız röportajı da paylaşacağım :D
Bu aşırı uzun yazıyı okuduğunuz için çok teşekkürler :)








6 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  2. Nasıl irtibata geçtin onlarla peki

    YanıtlaSil
  3. Gerçektan çok mükemmel bir yazı olmuş ayrılan iki üyenin olduğunu düşünüyordum ama tam emin olamamıştım bu yazı sayesinde kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdim. Çok mükemmel ve fandomunda olmaktan gurur duyduğum bi grup. Hepsi sevilmeyi fazlasıyla hakediyo ve söylemeden geçemicem grupla tanışmışlığınızı kıskanmadım değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğenmene gerçekten çok sevindim :) Tanışma fırsatına U R So Cute promosyonları sonrası fancafedeki etkinlikler sayesinde kavuştum ve baya iyi değerlendirdim diyebilirim :D Aydınlatıcı ve yeterince bilgilendirici bir yazı yazabildiysem ne mutlu bana ^^ Okuduğun ve yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  4. Biraz kıskançlık hissetim sankim ama yazı güzel olmuş eline sağlık 🤣🤣

    YanıtlaSil